Yabancılar için Türkiye'de ehliyet

Türkiye'de ehliyet nasıl alınır?
Türkiye Cumhuriyeti'nde ehliyet almak için sürücü kursları almaya değer.

Kursa katılmak için aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekir:

  • Kimlik belgesinin fotokopisi ve noter onaylı tercümesi.
  • Lise diplomasının veya bir eğitim kurumundan alınan diplomanın bir kopyası. Yabancılar, bir eğitim kurumunda başka bir ülkede alınan diplomayı onaylar.
  • Üç biyometrik fotoğraf.
  • Kan grubunu gösteren bir kart ve bir göz doktorundan alınan tıbbi sertifika.
  • Adli sicil kaydının bulunmadığına ilişkin verileri içeren bir belge.
  • Kayıt ve IKAMET.

Zorunlu olarak, diğer eyaletlerde olduğu gibi, eyalet dilinde teorik kısım üzerinde test yapılır. Yol kuralları, birinci basamak tıbbi bakımın sağlanması, binek araçlarının genel yapısı, sürücünün psikolojik davranışı (trafik adabı) olmak üzere çeşitli bölümlerde sunulmuştur.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sınav için yönetim organları bir gün ayırır. Bu nedenle, bilet yoktur ve sorular her yıl tekrarlanmaz. Teoriyi geçmek için yaklaşık 70 puan almanız, yani 50 sorudan 35'ini doğru cevaplamanız gerekir. Türkçeyi çok iyi bilmeyenler için ek ücret karşılığında tercüman kiralanabilir. İkinci seçenek, Rusça test edilmesini sağlayan Rusça otomotiv kurslarında okumaktır.

Teorik testlerden sonra, sürücünün pratik kısmında ustalaşmaya izin verilir. Uygun sayıda saat toplandıktan sonra bir sürüş testi yapılır. Kursun başarıyla tamamlanması, polis departmanıyla iletişime geçmeyi ve ehliyet kaydı ve verilmesi için tüm belgeleri göndermeyi mümkün kılar.

HABERLER