Alanya'nın en iyi plajları

ALANYA'nın en popüler plajları hakkında faydalı yazı.....

Alanya, Gazipaşa Havalimanı'na arabayla 30 dakika uzaklıktadır. Antalya Havalimanı 1,5 saat uzaklıktadır. Her durumda, trafik sıkışıklığı olmayan ve muhteşem manzaralı güzel bir otoyol olacak.

Alanya nispeten küçük bir tatil beldesidir. Burada 200 bini yerel sakin ve 100 bini Avrupa ve Sovyet sonrası ülkelerden gelen turist olmak üzere yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor.

Şehirde Bim, A101, Sok, Hasbul zincir marketleri ve Kipa, Koçtaş, Metro, Alanyum alışveriş merkezleri bulunmaktadır.

Alanya doğa bakımından zengindir, etrafındaki her şey asildir. Şehirde rahat bir yaşam için her şey var: süpermarketler, mağazalar, alışveriş merkezleri, hastaneler, sağlık merkezleri, spor salonları, eczaneler. Merkezde ve varoşlarda çok sayıda bisiklet yolu var, toplu taşıma sık sık çalışıyor ve sokaklar temiz. Özel ve belediye okullarının yanı sıra iki üniversite vardır.

Alanya, Türkiye'nin en iyi tatil beldelerinden biri olarak kabul edilir. İnsanlar buraya deniz kenarında dinlenmek için geliyorlar. Şehirde plajlar var: Kleopatra, Keykubat, Portakal, İncekum ve Avsallar.

Kleopatra Plajı:
Kleopatra 2000 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde bir kumsaldır. Atatürk Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Plajların farklılığının ve güvenliğinin bir işareti olan "Mavi Bayrak" a sahiptir. Türk plajlarının en ünlüsü. Şezlong ve şemsiye kiralama, su kayağı. Çok sayıda bar ve restoran.
Keykubat Plajı:
Alanya'nın en uzun plajı olan Keykubat (uzunluk 3 km), şehir gibi, 13. yüzyılda burayı inşa eden Sultan'ın onuruna adlandırılmıştır. Alaaddin Keykubat kalesi. Plaj, şehir merkezinin güneydoğusunda yer alır ve plajdan güzel tasarlanmış geniş bir bulvarla ayrılır.

Sahil şeridi limandan Fortress Hill'e kadar uzanır. Keykubat, örnek bakım ve temizlik için Mavi Bayrak ile ödüllendirildi. Plaj şeridinin kapsamı ancak şartlı olarak kumlu olarak adlandırılabilir.

Birçok yerde oldukça kaba gri kum, küçük çakıl taşları veya çimen çalıları ile serpiştirilmiştir. Suya iniş güvenli bir şekilde yumuşaktır, bu nedenle çocuklu birçok aile vardır.

Damlataş plajı:
Damlataş aynı adı taşıyan mağaranın yanında "Alanya'nın kalbi"nde yer almaktadır. Kum altın ve yumuşaktır. Denizin dibi de yumuşak olduğu için burada çocuklu tatilcilerle sık sık karşılaşabilirsiniz.

Plaj, birçok orijinal peyzaj düzenlemesi, banklar ve güzel çiçekler ile büyüleyici bir mini parktan başlamaktadır. Damlataş Mağarası, 1948 yılında taş madenciliği sürecinde keşfedilen tarih öncesi bir sarkıt-dikit mağarasıdır ve popüler bir doğal cazibe merkezi haline gelmiştir.

Portacal plajı:
Keykubat'ın doğu ucu 1 km uzunluğunda küçük bir Portakal plajı ile çevrilidir. Ayrılma noktası nehrin birleştiği noktadır. İkisi de Akdeniz'de. Tüm şerit, kum ve küçük çakıl karışımı ile kaplıdır.
İncekum Plajı:
İncekum, çocuklu aileler için idealdir. Altın kumlu plaj 2 km boyunca uzanır ve kaya oluşumları ile şirin koylara bölünmüştür. Deniz temiz ve su girişi rahat.

İncekum Plajı hareketli Avsallar bölgesinde yer almaktadır. Tüm tatilciler için yeterli alan var. Sahil boyunca oyun alanları, voleybol ağları, spor alanları. Hiç uyumadıkları gürültülü Kleopatra Plajı'nın aksine burası daha sessiz ve huzurlu bir plaj.

Avsallar plajı:
Avsallar plajı, rahat atmosferi ve parlak egzotik bitki örtüsü, ince altın kumu ve ılık denizi ile ayırt edilir, küçük çakıl taşları olan bir dizi alan vardır. Köyün bazı plajları, ithal edilen yüksek kaliteli kumlarla düzenli olarak yenilenmektedir, bu nedenle burada her zaman bakımlı ve temizdir.

Koya yakınlığı nedeniyle plaj asla kuvvetli rüzgar almaz. İklim, herkesin keyifli ve rahat bir dinlenme geçirmesini sağlar. Burada plaj voleybolu oynayabilir, su kayağı veya motosiklete binebilir veya ata binebilirsiniz. Avsallar plajlarına ilişkin incelemelerde, yat gezilerinin turistler arasında oldukça popüler olduğu bildiriliyor.

Açık hava etkinliklerini sevenler için yerel plaj sadece bir nimet olarak kabul edilir. Bölgesi küçük restoran ve barlarla donatılmıştır, turistlerin sabaha kadar eğlenebilecekleri gece kulüpleri vardır. Kıyı bölgesi çevresinde, egzotik ağaçların ve yerel doğanın güzelliklerinin tadını çıkararak uzun süre yürüyebileceğiniz pitoresk parklar vardır. Atatürk Caddesi'nin D400 yolu ile kesiştiği yere, içinde çocuk oyun alanı bulunan özel bir yeşil alan yapılmıştır.

HABERLER