Türkiye'deki dairelerin yerleşiminin özellikleri

Türkiye'de daire yerleşimi tarif edilirken 1+1 veya 2+1 veya 3+2 gibi sayısal gösterimler kullanılmaktadır. Anlaşılmaz görünen bu kombinasyonlarda bir de toplam oda sayısı ve amaçları var. Çok basit: ilk sayı yatak odası sayısını, ikinci sayı - oturma odası sayısını gösterir ve bu iki sayıyı ekleyerek Türkiye'deki bir apartman dairesindeki toplam oda sayısını elde ederiz. Böylece 2+1, Rusya'da üç odalı bir daireye tekabül ediyor ve 1+1, iki odalı bir daireden başka bir şey değil. Odaların amacı esasen görüntülerini gizliyor, bu nedenle oturma odası her zaman Türkiye'deki bir apartman dairesindeki en büyük oda olacak, yatak odaları ise alan olarak minimum olacak.
Türkiye'de standart daire yerleşimleri yoktur, ancak genel desenler ayırt edilebilir. Bu nedenle, Türkiye'nin tatil bölgelerindeki yeni dairelerde genellikle mutfakla birleştirilmiş bir oturma odası bulunur. Bu özelliği sayesinde salonlar geniş bir alana sahiptir. Bazen böyle bir oturma odasının alanı imarlıdır, çoğu zaman mutfak alanı bir bar tezgahı veya bir kemer ile ayrılır ve bazen sadece ortak bir alandır, imar zaten mobilya ve dekor eşyaları pahasına yapılır. yeni sahipler. Türkiye'deki yerleşimlerin bir diğer özelliği de yatak odalarının küçük görüntüleri. Bir villadan bahsediyorsak, yatak odalarının büyüklüğü ile ilgili herhangi bir sorun yoktur, ancak iki veya üç odalı bir dairede yatak odaları, genellikle alıştığımız odalardan daha küçük olabilir. Aynı zamanda, ideal olarak, her yatak odasının kendi banyosu vardır, bu nedenle üç odalı bir dairede çoğunlukla 2 banyo bulunur. Banyolardan biri misafir banyosudur ve koridorda yer alır, diğeri ise genellikle yatak odalarından birinde bulunur. Böyle bir yerleşim durumunda, ana yatak odası, konuklara veya çocuk odasına yönelik ikinci yatak odasından daha büyük olacaktır.
Balkonlar da güzel bir özellik: Yılın 300 günü güneşin tadını çıkarmanıza izin veren mükemmel iklim sayesinde, Türkiye'deki apartman balkonları hem alan hem de amaç açısından pratik olarak ikinci oturma odasıdır. Buradaki balkonlar her zaman büyüktür, üç odalı bir dairedeki balkon 35 metrekareye ulaşabilir! ve bu haklı, çünkü balkonlar hem teras olarak, üzerlerinde şezlonglar açıkken hem de ayrı odalar olarak, karartma perdeleriyle kapatılarak ve orada TV'li bir kanepe takıldığından, ancak çoğu zaman Türkiye'de bir balkon yemek yemenin olduğu bir yer. hasır mobilyalardan yapılmış masa ve sandalyeler kurulur, bazen bir barbekü sobası da vardır, orada yemek yer, yemek yer, çay içer ve mutfaklarımızda olduğu gibi konuşurlar.

HABERLER