Türkiye'de inşaat hızı ve kalitesi

Hız denilince akla Türkiye'de inşaat gelebilir. Çünkü burayı gerçekten çok hızlı inşa ediyorlar. Ancak, yüksek inşaat oranlarına rağmen, inşaat kalitesi düşmüyor. Tüm modern konut kompleksleri depreme dayanıklı tasarıma, neme, ses ve ısı yalıtımına sahiptir. Son birkaç ayda, gelişmiş bir altyapıya sahip inşaat halindeki konut binalarının sayısı önemli ölçüde arttı.

Türkiye'de konut stokunun yenilenmesi sistemi aktif olarak çalışmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde bu daha da belirgindir. Gerçekten de gecekonduların yanında ve onların yerinde çok katlı lüks sınıf binalar birkaç ay içinde büyüyor.

Yetkililer, şehirlere modern bir görünüm kazandırmaya ve resmi olmayan binalardan kurtulmaya çalışıyor. Bu nedenle, şehirlerin manzarası muazzam bir hızla değişiyor ve Türkiye'ye sadece bir sezon sonra geldikten sonra, görünüşte tanıdık bir alanı tanımamak oldukça mümkün.

Örnek olarak birkaç rakam vermek, o zaman İstatistik Enstitüsü ve Türkiye Merkez Bankası'na göre 2011-2020 döneminde. inşaat sektörü genişleyerek 127.050 firma sayısına ulaştı. Ayrıca bu kuruluşlarda istihdam edilen uzman sayısı 1,1 milyona yükselmiştir.

Resmi dairelerin bilgisine başvuracak olursanız, inşaat hızla gelişiyor. Karşılaştırma için, 2011 yılında ülkede 88 701 inşaat şirketi vardı ve 2015 yılına kadar sayı 100 931'e ve 2019 - 121 494'e ulaştı.

COVID-19 pandemisi ile bile gösterge olumlu dinamikler göstermeye devam etti ve 2020'de %4,6 arttı.

Türkiye'de aktif inşaat, emlak piyasasında arz yaratıyor. Bu da, büyük bir ürün yelpazesi ve neredeyse sonsuz seçenek yaratır. Böyle bir çeşitlilik ile herkes kesinlikle kendileri için uygun bir seçenek bulacaktır.

HABERLER