Türkiye'de emlak fiyatları neden yükseliyor?

Türkiye'de emlak fiyatları her yıl artmaya devam ediyor. Daire fiyatlarındaki artış istikrarlı ve oldukça hızlı. Geçen yılın sonunda Türkiye, gayrimenkul fiyatlarındaki büyüme açısından dünyada birinci sırada yer aldı. 2020-2021 yılları arasında Türkiye'de ortalama olarak emlak değerleri %30'a yakın artış göstermiştir. Antalya'da konut fiyatlarındaki artış yaklaşık yüzde 40 oldu.
Uzmanlara göre, emlak fiyatlarındaki artışın birkaç nedeni var:
1. Gayrimenkul açığı ve gayrimenkul satışlarının büyümesi. Salgın ve ülkedeki istikrarsız ekonomik durum nedeniyle, geliştiriciler geçen yıl yeni projeler inşa etmeye isteksizdi. Bu bağlamda konut talebi var ve az sayıda yeni kompleks var. Mortgage şirketi de önemli bir rol oynamış ve birçok ailenin uygun koşullarda konut satın almasına olanak sağlamıştır.
2. Ülke genelinde üretimlerinin azalması nedeniyle yapı malzemeleri fiyatlarında keskin bir artış. Birçok yapı malzemesinin fiyatı iki katından fazla arttı!
3. Konut stokunun yenilenmesi. Ülkede yeni evlerin inşası için ücretsiz arazi olmaması nedeniyle, konut stoğu yenileniyor - bu, geliştiricinin eski evle birlikte araziyi satın aldığı ve yerine yeni bir konut kompleksi inşa ettiği zamandır. eski sakinleri inşaat halindeki binada yeni daireler.
Uzmanların tahminlerine inanıyorsanız, emlak fiyatlarındaki artış en azından bu yıl ve önümüzdeki yıl devam edecek. Bu nedenle Türkiye'de gayrimenkul alımını uzun süre ertelememenizi öneririz! Ve şirketimiz hayallerinizdeki daireyi seçmenize yardımcı olacak!

HABERLER