Aydat

Türkiye'de elektrik faturaları aidat ve gaz, elektrik ve su faturalarından oluşmaktadır.
Aydat (Aidat) Türkçe'den çeviri - "ücretler", "katkılar".
Aydat, Türkiye'deki evinizin aylık bakım ücretidir.
Kural olarak, aidat aşağıdaki bileşenlerden oluşur:
- asansörlerin servis ve bakımı
- spor salonları, hamam, oyun alanları, çocuk oyun odaları vb. temizlik, onarım ve bakımı. Temizlik genellikle temizlik hizmetleri ile yapılır.
- havuzların bakımı ve tedavisi
- salonların, koridorların, merdivenlerin, spor sahalarının uygun durumda bakımı
- bahçe bakımı, bahçecilik hizmetleri
- Gerekirse, ev sakinleri evde, yerel alanda herhangi bir onarım çalışması yapmak veya ek ekipman kurmak için mühendisleri veya özel servisleri arayabilir.
- Bu evin Kiracıları Toplantısında genel kullanım için ek envanter veya ekipman alınmasına karar verilirse Aydat'tan da ödeme yapılır.
- Giriş kapılarında interkom ve elektrikli kilitler, yerel alan ve ortak alanların aydınlatılması, havuzların ve evin kendisinin aydınlatılması, - Tüm elektrik tüketiminin kamu ihtiyaçları için de Aydat'ta döşenmesi
Her konut kompleksi, evin satış sonrası hizmetini veren müteahhit firma için, gelir ve giderleri takip eden, gerekli mercilere ödeme yapan, gerekli şirketlerle sözleşmeler yapan, konut sakinleri için raporlar hazırlayan bir muhasebeci tutar. .
- Muhasebecinin ücreti Aydat'tan yapılır.
Her konut kompleksinin sahip olduğu
 Kapıcı Kapıcı'dır (“kapıcı”: Türkçe'den çevrilmiştir - “kapıcı”). Evinizi, bitişik bölgeyi, düzeni ve temizliği denetler, (gerekirse) arar ve çeşitli hizmetlerin temsilcileriyle görüşür, hem evin sakinleri hem de bölgenin mühendislik hizmetleri ile görüşür. Bazı komplekslerde güvenlik görevlileri, giriş kapıları ve kapalı otoparklar bulunmaktadır.
Güvenlik hizmetlerinin tüm temsilcilerinin işleri, evin kapıcısının işi ve yardımcı personelin üniformaları Aydat'tan ödenir.
İdat ölçüsü, ev sakinlerinin toplantısında belirlenir ve revize edilebilir. Ortalama idat aylık 30 Euro'dur.

HABERLER