Evinizden çıkmadan Türkiye'de bir daire nasıl satın alınır

Müşterilerimizin çoğu sıklıkla şu soruları soruyor: uzaktan işlem nasıl gerçekleştirilir? Yeni bir evi kişisel olarak inceleme ve belgeleri kendi elinizle imzalama fırsatı olmadan nasıl satın alınır?
Son derece basit olduğu ortaya çıkıyor. Günümüzde birçok geliştirici, uzaktan gayrimenkul satma hizmeti sunmaktadır. Bu fırsat, daimi ikamet için Türkiye'ye taşınmayı planlayanlar tarafından zaten takdir edilmiştir, çünkü artık eşyalarınızla gelip hemen kendi dairenize taşınabilirsiniz. Gelin birlikte internet üzerinden daire satın alma sürecine bir göz atalım. Birkaç aşamadan oluşur:
- Bir daire seçimi
İlk aşamada, şehir ve bölgeye karar vermeniz ve ardından bir konut kompleksi seçmeniz gerekiyor. Dairelerin ve komplekslerin altyapısının uzaktan gösterimi için, artık sadece fotoğraflar değil, aynı zamanda nesnelerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine izin veren video yayınları da (onarım kalitesi, pencereden görünüm vb.) Kullanılıyor. Sanal bir turdan sonra, belirli bir dairenin satın alınması konusunda dengeli bir nihai karar vermek oldukça mümkündür.
 - Bir anlaşma yapmak
Satıcı ve alıcı bir sözleşme imzalayarak bir anlaşma yaparlar. İşlemin konusu ve tarafları ile sözleşmenin ödeme koşulları ve tarafların yükümlülükleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bir sözleşme yapmak için alıcının yalnızca yabancı bir pasaporta sahip olması gerekir. Belge 2 nüsha halinde ve 2 dildedir: Türkçe ve alıcının dilinde. Satıcı, hazırladığı sözleşmeyi alıcıya imza için e-posta ile gönderir. Daha sonra alıcı sözleşmenin bir nüshasını imzalar ve satıcıya gönderir.
 - Para yatırma
Alıcı, konaklama rezervasyonu yaparken depozito öder. Ortalama olarak, depozito tutarı maliyetin %25'i kadar olabilir, miktarın da sözleşmede belirtilmesi gerekir.
 - İşlem için ödeme
Sözleşmede belirtilen şartlara göre alıcı, kararlaştırılan tutarı, kararlaştırılan süre içinde satıcının hesabına aktarır.

- Dairenin maliyetinin tamamı ödendikten sonra, alıcı bir gayrimenkul mülkiyet belgesi olan TAPU'nun kaydına geçer. Daha sonra alıcı adına su, elektrik, doğalgaz faturaları düzenlenir.

HABERLER